Menü

YEMEKLER

Köfteli Patates

Menümüzün en sevilen yemeği Fırından çıkardığınızda, köfte toplarının altındaki yumuşacık patates püresi, üzerindeki erimiş kaşar peynirinin lezzetiyle birleşip muazzam bir tat ortaya çıkaracak. Hem doyurucu hem de pratik olan bu yemek, özellikle hafta içi akşam yemekleri için harika bir alternatif.

Tavuklu Milföy Çanağı

Dışı çıtır çıtır milföy hamuru, içinde lezzetli tavuk harcı ve üzeri kızarmış beşamel sos ile kaplı bu yemek, hem pratik hem de şık bir sunum isteyenler için harika bir tarif! Milföy çanakları, misafir sofralarından özel gün yemeklerine kadar her anı güzelleştiren bir lezzet sunuyor.

Tavuklu Bowl

Sağlıklı ve lezzetli yemek arayanlar için harika bir seçenek olan tavuklu bowl, protein, lif ve vitaminleri bir arada sunan dengeli bir öğün. Rengarenk malzemeleriyle hem göze hitap eden hem de lezzetiyle doyurucu olan bu tarif, özellikle hafif ama besleyici yemek isteyenler için mükemmel bir alternatif.

TATLILAR

Brownie

Brownie’nin doğuşu 19. yüzyılın sonlarında ABD’de bir pastacıya dayanıyor. Rivayete göre, ünlü bir pastane şefi, çikolatalı kek yaparken kabartma tozu eklemeyi unutuyor ve kek tam olarak kabarmıyor. Ancak tat olarak muhteşem olan bu yoğun kıvamlı çikolatalı tatlı, o kadar beğeniliyor ki kısa sürede popülerleşiyor. Böylece “brownie” doğuyor!

Revani

Revani, Osmanlı saray mutfağında ortaya çıkan ve zamanla halk arasında da popülerleşen bir tatlı. Rivayete göre, Osmanlı’nın önemli zaferlerinden biri sonrası bu tatlı, zaferin şerefine yapılarak sultana sunulmuş. Sultanın beğenisini kazanan bu tatlıya “revani” adı verilmiş.

Tiramisu

Tiramisunun kökeniyle ilgili birçok hikaye var, ancak en çok kabul görenlerden biri, 17. yüzyılda Toskana’da ortaya çıktığını söylüyor. Rivayete göre, dönemin ünlü Toskana Dükü III. Cosimo de’ Medici bir ziyareti sırasında bu tatlıyı tadıyor ve ona hayran kalıyor. Tatlının hem enerji verici hem de lezzetli olması, kısa sürede İtalya’nın dört bir yanına yayılmasını sağlıyor.

Zamanla farklı bölgelerde ufak değişikliklerle yapılan tiramisu, bugünkü modern halini 20. yüzyılda alıyor. Günümüzde dünyanın dört bir yanında kahve severlerin favori tatlısı olmayı sürdürüyor.

Cookie

Cookie’nin en önemli özelliği, içindeki çikolataların fırında eriyip kurabiyenin her yerine dağılmasıdır. Tuzlu-şekerli dengenin mükemmel uyumu ve hamurun sert değil, yumuşak ve pürüzsüz olması, ona benzersiz bir tat verir.

Cookie’nin en popüler malzemeleri arasında damla çikolata, ceviz, fındık ya da kuru meyveler bulunur. Farklı dokular ve lezzetler yaratmak için istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.